This website uses cookies to improve and facilitate access to the website and to keep statistical data. By continuing to use this website, you accept this state of affairs.
Privacy policy      
I UNDERSTAND

Meissimo Shop

SHOP

Regulamin newsletter’u

Regulamin Newsletteru


1. Witryna https://meissimo.com/ umożliwia zapisanie się do newslettera i otrzymywanie drogą elektroniczną bezpłatnego newslettera wysyłanego przez MEISSIMO IWONA ŁUCZAK (NIP: 5080096481 REGON: 387301109),  ul. Wieluńska 15, 98-355, Szczyty (dalej: „meissimo.com”)

2. Zapis do newslettera wymaga podania adresu e-mail. Adres e-mail będzie służył jedynie do wysyłania do Państwa newslettera (w tym informacji o ofert handlowych.)

3. Po zapisaniu się do newslettera będą Państwo otrzymywać informacje na tematy modowe, inspiracje autorki, oferty handlowe produktów na stronie meissimo.com, kody rabatowe, informacje o porzuconych koszykach oraz wiadomości związane z działalnością sklepu. Informacje zawarte w newsletterze mogą stanowić informację handlową, w rozumieniu art. 2 ustawy z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, która dotyczyć może zarówno meissimo.com, jak i jej partnerów.

4. Mogą Państwo w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania naszego newslettera – przez kliknięcie stosownego linka zamieszczonego na końcu każdej wiadomości wysłanej w ramach newslettera.

5. Wszelkie pytania i uwagi dotyczące newslettera należy zgłaszać na adres kontakt@meissimo.com meissimo.com podejmie starania, aby odpowiedzieć na Państwa pytania w ciągu 10 dni roboczych.

6. Administratorem Państwa danych osobowych jest MEISSIMO IWONA ŁUCZAK (NIP: 5080096481 REGON: 387301109),  ul. Wieluńska 15, 98-355, Szczyty

7. Przetwarzane są następujące kategorie Państwa danych osobowych: adres e-mail (przy czym w Państwa adresie może znajdować się również informacja o: imieniu i nazwisku oraz pracodawcy).

8. Państwa dane osobowe będą przetwarzane aż do czasu otrzymania od Państwa żądania zakończenia subskrypcji newslettera. Państwa dane osobowe zostaną usunięte także w przypadku podjęcia przez Administratora decyzji o zakończeniu świadczenia newslettera.

9. Państwa dane są udostępniane następującym kategoriom podwykonawców Administratora (meissimo.com): Operatorowi systemu MailChimp (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA) w celu dystrybucji za jego pośrednictwem przygotowanych przez nas treści poprzez pocztę e-mail

10. Podstawą przetwarzania Państwa danych jest umowa na świadczenie nieodpłatnej usługi newslettera – art. 6 ust. 1 lit. b) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

11. Przysługuje Państwu prawo do: a) uzyskania informacji na temat przetwarzania danych, w tym o kategoriach przetwarzanych danych osobowych i ewentualnych odbiorcach danych, b) żądania skorygowania nieprawidłowych danych lub uzupełnienia niekompletnych danych, c) żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych – przy czym żądanie zostanie spełnione, jeżeli spełnione zostaną wymogi prawne dotyczące takiego żądania, d) przenoszenia danych – poprzez otrzymanie danych od administratora formacie umożliwiającym ich przekazanie wybranemu podmiotowi trzeciemu, e) złożenia skargi do organu nadzorczego Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa – w przypadku stwierdzenia, że dane są przetwarzane sprzecznie z prawem.

12. Wszelkie wnioski, pytania i żądania związane z przetwarzaniem danych osobowych powinny być kierowane na adres kontakt@meissimo.com Ponadto żądanie usunięcia danych (rezygnacja z subskrypcji) może być zrealizowane przez kliknięcie stosownego linka zamieszczonego w stopce wiadomości newslettera.

13. Niniejszy regulamin obowiązuje od 16 stycznia 2021 roku.